Hiiligrillin sytyttäminen


Hiilillä grillaaminen on aito taitolaji sillä grillauksen lopputulos riippuu hyvin pitkälti siitä kuinka helposti grillihiilet syttyvät ja kuinka hyvin ne palavat. Tässä tarjoamme vinkkejä hiiligrillin sytyttämiseen, seuraamalla näitä varmistut että grilliruokasi valmistuvat herkullisiksi hiiligrillillä.

1. Varmista että hiiligrillin ilma-aukot ovat auki

Tulen tulee saada reippaasti ilmaan palaessaan! Ennen kuin sytytät grillin tulee sinun siis varmistaa että ilma-aukot grillin pohjassa ovat auki. Kun ilma-aukot ovat auki tulee grilli saamaan tarpeeksi ilmaa jotta hiilet syttyvät tehokkaasti ja palavat tasaiseksi hiillokseksi.

2. Anna sytytysnesteen imeytyä kunnolla ennen kuin aloitat grillauksen

Mikäli sytytät hiiligrillisi sytytysnesteellä tulee sinun antaa nesteen imeytyä kunnolla hiiliin ennen kuin sytytät grillin ja asetat herkkusi hiilien päälle. Sopiva aika on vähintään 10 minuuttia – näin neste ehtii imeytyä tasaisesti hiiliin ja lämmöstä tulee tasaisempaa.

Hiiligrilli palaa nätisti kun sen sytyttää kunnolla.

3. Levitä sytytysneste tasaisesti hiilten päälle

Toinen vinkki sytytysnesteen käyttöön on se että levität nesteen huolellisesti kaikkien hiilten päälle – tasaisesti. Näin kaikki hiilet syttyvät samaan aikaan ja grillin tuottama lämpö tulee olemaan tasaisempaa.

4. Pidä grillin kansi auki samalla kun sytytät grillin

Jätä grillin kansi kokonaan auki kun olet sytyttämässä hiiligrilliä – näin grilli saa tarpeeksi ilmaa ja hiilet syttyvät nopeammin. Kun hiilet ovat syttyneet kunnolla voit laittaa kannen takaisin päälle ja odottaa 20-30 minuuttia kunnes olet saavuttanut sopivan hiilloksen.

5. Kokeile grillaamista brikeiteillä hiilten sijasta

Briketit luovat voimakkaamman ja tehokkaamman lämmön grilliin ja grillausaikakin pitenee verrattuna tavallisiin grillihiiliin. Briketeistä syntyy myös syvempi hiillos joten ne sopivat erityisen hyvin suuren porukan grilliherkkujen valmistamiseen ja porukoille jotka grillaavat usein.

Keksitkö lisää vinkkejä hiiligrillin sytyttämiseen? Jaa vinkkisi kommenteissa!