Grillin puhdistus


Grillin puhdistus pitää grillisi paremmassa kunnossa

Huoltaminen, peseminen ja puhdistaminen kuuluvat grillaukseen ja mtä useammin jaksat puhdistaa grillisi, sitä paremmassa kunnossa se pysyy. Mitä paremmassa kunnossa grillisi pysyy, sitä harvemmin sinun tarvitsee korvata grillin osia tai päivittää täysin uuteen grilliin.

Grillin puhdistus tuo useita hyötyjä:

  • kaasugrilli säilyy pidempään käyttökunnossa
  • bakteerit ja muut liat eivät pilaa grilliherkkujasi
  • polttimoiden teho ei heikenny
  • kaasugrillin liekit pysyvät tasaisempina
Likainen grilli on ällöttävä.

Toivottasti sinun grillisi ei näytä tältä! (kuva www.pakkotoisto.com)

Kuinka usein grillin puhdistus tulee tehdä?

Parhaan lopputuloksen saat kun puhdistat grillisi jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhdistamisesta tulee helpompaa kun teet sen usein: lika ei pinty grilliin kun puhdistat sen tarpeeksi usein. Kun grilli puhdistetaan usein riittää se muutama harjaus grilliharjalla ja grilli on taas puhdas. Jos puhdistaminen jää harvemmaksi joudut hinkkaamaan grilliä oikein kunnolla ennen kuin liat lähtevät irti. Minimivaatimuksena pidämme sitä että grilli puhdistetaan huolellisesti aina grillikauden alussa ennen käyttöönottoa sekä grillikauden lopussa ennen kuin laitat grillisi talviunille.

Miten grillin puhdistus suoriteetaan tehokkaasti?

  1. Grillin puhdistus tulee tehdä silloin kun grilli on kuumana! Tärkein neuvo tehokkaaseen puhdistamiseen on se että grilli tulee puhdistaa heti sen jälkeen kun olet grillannut, silloin kun grilli on vielä kuumana. Tällöin lika lähtee tehokkaasti irti grillistä eikä sinun tarvitse hinkata jokaista kohtaa 10 minuutin ajan. Kun puhdistat grillin kuumana et myöskään turhaan kuluta grilliharjaasi!
  2. Käytä oikeita puhdistusaineita! Kaikille grillimalleille löytyy omat puhdistusaineet, käytä niitä ahkerasti! Puhdistusaine saa pinttyneemmänkin lian lähtemään irti helposti ja samalla se tappaa kaikki bakteerit grillipinnoilta.
  3. Käytä laadukkaita puhdistustyökaluja! Suurimman avun grillin puhdistukseen saat laadukkaista puhdistustyökaluista: vankka grilliharja jolla saat kunnolla hinkattua likoja pois on välttämätön varuste. Muista käyttää vain ruostumattomasta teräksestä tai messingistä valmistettuja harjoja jottet vaurioita grilliä hinkatessasi likoja pois.
  4. Huuhtele liat pois vedellä hinkkauksen jälkeen! Miellyttävän lopputuloksen kannalta on tärkeää että huuhtelet grilliritilät vedellä sen jälkeen kun olet hinkannut pahimmat liat pois. Käytä huuhteluun ainoastaan vettä sillä saippuavesi saattaa jättää makuja grilliherkkuihisi. Kuivaa grilliritilät talouspaperilla kun olet valmis.

Kuinka usein sinä puhdistat grillisi? Mitä keinoja sinä käytät helpottaaksesi työtäsi? Jaa kokemuksesi kommenteissa alla!